Ook vorig jaar is weer voorbij gevlogen, maar wat was het een leuk jaar!
Van varkens aan het spit voor bijzondere feestjes tot wildplukken en een verzameling Ile flottantes. En van een prachtig schilderijtje
cadeau tot onze eigen postzegel: het is nooit saai!
Wat er verder allemaal gebeurde? We blikken graag (in random volgorde!) nog even terug op een aantal hoogtepunten met onze eigen top 18 van 2018:
Onze hoogtepunten
#1
Tevreden gasten
Ons belangrijkste hoogtepunt in ieder jaar: tevreden gasten! Deze recensiekaartjes van Kerst zijn voor ons fantastisch. Want hoe leuk is het om mensen zo blij te maken?
#2
Lekker hert
In het Leidsch Dagblad-artikel ‘Toppers van Over de Tong’ wordt onze steak tartare van hert benoemd als ‘favoriete gerecht van 2018’!
#3
Wijnkaart vernieuwd
We hebben dit najaar onze wijnkaart helemaal vernieuwd: van frisse Traminer uit Moldavië (ja echt!) tot stuivende sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland en heerlijke Rioja uit Spanje; het is de moeite van het proeven waard.
#4
Kom Eten met een verhaal
Het was niet voor ’t eerst en zeker niet voor ’t laatst: Kom Eten met een verhaal – Alles over het Livar varken. Een diner met als thema Livar inclusief uitgebreide toelichting door Loek van Vliet Keurslager.
#5
Uit eigen tuin
Vers uit eigen tuin! Als we onze groenten niet bij Ekologisch kopen, plukken we (of doen andere lieve mensen dit voor ons) uit eigen tuin. Over streekproducten gesproken…
#6
Man in de pan
Samen met Slow Food Groene Hart en Boerderij Buitenverwachting serveerden we een bijzonder diner met geitenbok als hoofdingrediënt. Voor alles een eerste keer, maar wat was dit lekker! Op de foto? Saté kambing.
#7
Magnum uit Bordeaux
Tijdens een jubileum trouwfeestje mochten wij deze bijzonder(e) (grote) fles Bordeaux openmaken. Een fles uit 1999 om precies te zijn… Kneiterspannend maar een eer om te doen en een opluchting toen de wijn ook nog heerlijk bleek te zijn!
#8
Wild & wijn
Samen met Winetastings organiseerden we een Wild & wijndiner op de veranda. Op het menu onder andere deze Wilde eend met pompoencrème, zuurkool, blauwe kaas en taugé…
#9
Food Professional Day
Samen met Ellen Mookhoek en Guustronomie presenteerden we op de Food Professional Day in Wageningen onze ramen (Japanse noodlesoep). De bouillon maakten we van wild zwijn en vulden we met lokale producten. Een hoogtepunt want onze mannen stonden als sterrenchefs op het podium!
#10
Kom Eten & trouwen
In september waren er voor ’t eerst twee bruiloften bij Kom Eten. En wat was dat gaaf om te doen. Kom Eten & trouwen wordt een van onze nieuwe favorieten!
#11
Topteam
We werkten dit jaar weer met een topteam op het terras. En we zijn bij Kom Eten niet voor
één gat te vangen. Dus is Lida er niet bij het maken van de groepsfoto? Dan photoshoppen we haar er gewoon bij! #pluslida
#12
Nieuwe werkwijze
Sinds begin september werken we nog lekkerder! We bepalen de menukaart op basis van de beschikbaarheid van ingrediënten. Dit biedt niet alleen veel meer variatie voor vaste gasten (en daar hebben we er gelukkig veel van ;-)); het is ook nog eens leuker en efficiënter werken.
#13 Terrasseizoen
Het terrasseizoen duurde in 2018 langer dan ooit tevoren! Wat was ’t warm en wat was ’t gaaf…
#14
Dirk did it again
Voor Kom Eten met… (de titel voor alle arrangementen op naam die we verzorgen) maakte onze afwasser Dirk een nieuwe animatie. En ook deze is supertof!
#15
Slow Food Chef’s Alliantie
We werden dit jaar lid van de Slow Food Chef’s Alliantie: een netwerk van koks die zich sterk maken voor good, clean en fair food. Helemaal in ons straatje want dat is ook waar wij voor staan (en gaan!).
#16
The making of… burgers
Onze eigen Dirk maakte een animatie over Kom burgers Eten en bewees weer dat hij nog beter kan ontwerpen dan afwassen ;-)
#17 Burgermeesters
Onze burgermeesters tijdens Kom burgers Eten zijn niemand minder dan de kaasboer Jack en slager Loek. Beiden hebben we geïnterviewd en dat leverde de leukste citaten op! Zoals ‘Doe ’t goed of doe ’t niet’, een mooi motto.
#18
Kom burgers Eten
We begonnen 2018 met pop-IN restaurant Kom burgers Eten en dat was te gek! Van de lekkerste burgers tot de smakelijkste spareribs en alles wat daarbij hoort: het was een groot burgerlijk feest!