Lekker duurzaam uit eten

Reserveren

Duurzaamheid

We vinden duurzaamheid belangrijk en willen dat onze gasten graag laten weten. Apetrots waren we dan ook toen we een tijdje terug over dit onderwerp zowel paginagroot in de krant stonden als op tv waren (ok, TV West, maar hé, da’s dus tv hè?)!

groenafval-duurzaamrestaurant

Duizend en een dingen

Duurzaamheid zit in duizend en één dingen. Zie hier een lijstje van de eerste tien die te binnen schoten:

  1. Ons drukwerk wordt geprint op Biotop papier.
  2. We werken met een scherm en hebben geen bonnenprinter meer in de keuken.
  3. Gasten krijgen het Chef’s menu niet mee op papier maar kunnen dit digitaal bekijken.
  4. We kopen onze stroom en energie duurzaam in.
  5. We scheiden afval: van plastic tot glas en papier en restafval.
  6. Al het groenafval uit de keuken gaat naar de composthoop in de moestuin (dankzij André en zijn grijze emmer!)
  7. We kopen zoveel mogelijk verantwoord cq. biologisch in.
  8. We werken met de seizoenen.
  9. We kiezen waar mogelijk voor bijvangst.
  10. We verwerken ieder product van kop tot kont.

Minder verspilling, meer verrassing

Een van de leukste dingen van alleen een Chef's menu serveren? Er is bijna geen verspilling meer! Zeker in de seizoenen waarin de moestuin floreert, werken we met wat er dan geoogst kan worden. En is dat op? Dan veranderen we het menu. Zo blijven we lekker creatief en kunnen we gasten steeds weer verrassen!

spitskool

Logo_aarde_Contraste