Focus on the good…
“Het was ook een goede keuze”, antwoordde de jongen terwijl hij me zelfverzekerd aankeek.
Ik bedankte hem voor het goedmaken van mijn avond. Hij mocht namelijk kiezen van zijn ouders waar hij wilde eten op zijn 12e verjaardag en hij koos Kom Eten. En met zijn verlegen maar tevreden blik, pakte hij me helemaal in.
Datzelfde deed de heer die me een poosje terug bij zijn kaasplateau vertelde dat Luikse Stroop zo lekker is. Hij stond laatst op zo’n zondagmiddag die niet bepaald vlekkeloos verliep (denk: appeltaart op, bierfust leeg, onverwachte regenbui, en dat allemaal tegelijk) ineens op het terras. Mét een pot Luikse Appelstroop. Had ‘ie voor ons meegenomen, want hij was toch in Luik. Perfect getimed om de dag te redden. En inderdaad: superlekker spul.
Superlekker spul uit een heel ander genre: de fles roze bubbels die vaste gasten als cadeautje uit de Moezel meebrachten van vakantie. Daar hebben we dezelfde avond nog mee geproost.
Nog eentje dan uit deze categorie ‘focus on the good & the good gets better’. We ontvingen een kaartje per post van een dame die recent bij ons had gegeten. Ze had genoten van het Chef’s menu toen we daarin Tartaar van courgette serveerden, met een soepje van courgette (en octopus!). Bij het uitserveren had ik verteld dat we ongelooflijk veel courgette uit de moestuin haalden in deze tijd en dat we daar dus van alles en nog wat mee maken (kom gerust de potten ingemaakte courgette eens tellen). Toen zij daarna lekkere courgette-recepten tegenkwam in een kookboek, besloot ze die te kopiëren en aan ons op te sturen ter inspiratie. Sorry hoor, maar dan smelt ik als het kaneelijs op je crème brûlée.
Dus ja, het is natuurlijk een bizar half jaar geweest in de horeca. En nee, niemand weet hoe het komende half jaar eruit zal zien. Maar let’s focus on the good, dan kan die alleen maar better worden…!