Pop-IN restaurant Kom burgers Eten

Tijdelijk een ander concept in een bestaand restaurant exploiteren: dat is een pop-IN restaurant. Met deze twist op de bekendere pop-up zaken, gaat Restaurant Kom Eten de komende weken door het leven als Kom burgers Eten.

Vorig jaar organiseerde Kom Eten voor het eerst een pop-IN restaurant genaamd Kom kip Eten. “Dat was zo’n succes dat we nog steeds een kippetje op de menukaart hebben staan omdat deze er van vaste gasten niet af mag!”, vertelt chef-kok en eigenaar Kenneth Tjong Ayong. “We kiezen voor de pop-IN expres gerechten die laagdrempelig zijn, geen gedoe, gewoon lekker eten.”

Kom-burgers-Eten-BlackBastard-onbewerkt-2

burgerMeesters

Alle hamburgers die Kom burgers Eten serveert, worden gemaakt van het Kaag en Braassem Rund uit Woubrugge en geleverd door Keurslager Loek van Vliet uit Alphen, de hamburgerbroodjes worden gebakken door Boulangerie Mamie Gourmande uit Leiden en het geheel wordt belegd met boerenkaas van boerderij ’t Groene Hart uit Hoogmade. “We doen voor het pop-IN restaurant natuurlijk geen concessies aan de kwaliteit en gebruiken de smakelijke streekproducten die we altijd serveren. Daarom hebben we onze leveranciers tot burgerMeesters benoemd.”, zegt Kenneth. Aanvullend op de hamburgers, serveert het restaurant spareribs van het Livar varken, het eerlijke en smakelijke scharrelvarken uit Limburg waarvan Keurslager Loek van Vliet gecertificeerd leverancier is.

Op de kamado-BBQ

the-bastardZowel de burgers als de spareribs bereidt Kenneth op de Bastard, de zogenaamde kamado-BBQ die bij speciaalzaak Kook-planet uit Leiderdorp vandaan komt. “De kamado was oorspronkelijk een Japanse oven en in zo’n eivormige kamado-BBQ wordt het vocht van de producten beter behouden dan op een normale grill of BBQ. Hierdoor blijft het vlees supersappig en vol smaak, perfect dus voor burgers en ribs!”, aldus de enthousiaste chef.

Waarom pop-IN?

Waarom de horecazaak überhaupt gaat voor een pop-IN restaurant? “Het is voor onszelf heel erg leuk om je bedrijf tijdelijk heel anders te exploiteren, dat houdt ons creatief. En met zo’n actie trekken we hopelijk weer nieuwe mensen aan, iets dat we altijd goed kunnen gebruiken!”, stelt Kenneth.

Pop-IN restaurant Kom burgers Eten is geopend van woensdag 8 februari tot en met zaterdag 1 april. Reserveren kan telefonisch via 071-501 2220. 

 

Logo_aarde_Contraste