Wijnrestaurant-Contraste

Kom Eten wordt Contraste…!

 

 

Kom Eten wordt Contraste…!

Een nieuwe naam & een frisse start

Het is eindelijk zo ver: die grote move waar we nu al weken (of eerlijk: maanden) over fluisteren, mag eindelijk van de daken worden geschreeuwd! We veranderen onze naam. Vanaf donderdag 29 februari 2024 heet onze volledig opgefriste zaak: Wijnrestaurant Contraste.

Waarom? “Eigenlijk is in de afgelopen twaalf jaar alles aan ons bedrijf veranderd, behálve de naam.” vertelt Paulien lachend. “In 2012 startten we met Kom Eten als een lekker laagdrempelige zaak voor koffie, lunch, borrel en diner. Dat hebben we jarenlang met veel plezier gedaan, maar toen kwam Corona met de bijbehorende afhaalmaaltijden. Daarna hebben we het roer omgegooid en ons gefocust op lunch en diner met uitsluitend een Chef’s menu vol ingrediënten uit onze moestuin hier in Hoogmade.

Oude wijn in nieuwe zakken?

En dit is de formule die voor ons werkt: we hebben nog nooit zulke goede feedback van gasten gekregen en we werken duurzaam en zonder verspilling, ook doordat eigenlijk iedereen vooraf reserveert. Plus: we vinden het zelf ook nog eens leuker dan ooit want we kunnen al onze creativiteit kwijt! En omdat wij hier zelf iedere dag op de vloer staan, is dat niet onbelangrijk.

Dus ja, enerzijds is dit oude wijn in nieuwe zakken want wij gaan nergens heen. Maar tegelijkertijd is dit ook het moment om het boek Kom Eten te sluiten en een nieuw boek te openen. En dat boek heet Contraste.”

Waarom Contraste?

En waarom Contraste? “Ons restaurant en wijzelf hangen van tegenstellingen aan elkaar en dat vinden we mooi. Zo bieden we onze gasten de kwaliteit van fine dining maar zonder de formele sfeer die daar vaak bij hoort. Natuurlijk hebben we een nette zaak, maar niemand hoeft bij ons ‘op te zitten’”, stelt Kenneth. Hij vervolgt: “Voor mij gaat Contraste ook over de BBQ die bij ons aan de waterkant staat: die gebruiken we dagelijks, ook voor ingrediënten die je thuis niet snel besluit te barbecueën. Het wiel dat aan de BBQ zit, vormde dan ook de inspiratie voor ons nieuwe logo. Tegelijkertijd symboliseert datzelfde vierdelige wiel de verschillen tussen de seizoenen: ook heel erg passend bij hoe wij werken.”

Paulien vult aan: “We kunnen het woord Contraste echt loslaten op duizend-en-een verschillende elementen: van het feit dat we alleen een verrassingsmenu serveren en helemaal geen menukaart meer hebben tot de contrasten die gasten per seizoen op hun bord proeven. En van de contrasten in wijn en spijs tot hoe verschillend we ‘s zomers en ‘s winters binnen en buiten werken op onze prachtige locatie aan het water. Ook de pretentieloze maar goede wijnen die wij graag schenken, vormen een mooie tegenstelling met de soms pretentieuze wijnwereld.” 

En dat Wijnrestaurant? 
“Een vaste gast vertelde over een wijnrestaurant waar hij had gegeten. Toen ik dat woord hoorde, dacht ik alleen maar ‘ja!’. Want dat is precies wat past bij ons. De wijn en de gerechten zijn hier even belangrijk en dat wordt zo meteen duidelijk.” 

Graag tot kijk bij Contraste!
Kenneth & Paulien en het team van Contraste

 

Logo_aarde_Contraste