Kenny’s Smokehouse: pop-IN restaurant

Burgers en BBQ bij Kenny’s Smokehouse

Jaarlijks pop-IN avontuur van Restaurant Kom Eten in nieuw jasje

Voor de vierde editie van het pop-IN restaurant (een soort pop-up maar dan in je eigen zaak) kiest Kom Eten in Hoogmade weer een nieuwe aanpak. Stond bij Kom burgers Eten en Kom kip Eten het product centraal, nu krijgt de bereidingswijze de hoofdrol. Met een grote smoker op het terras en drie BBQ’s in de keuken, kan chef-kok Kenneth losbranden in Kenny’s Smokehouse!

Kennysmokehouse-Culifoto-KomEten-KennyDe gigantische bbq-smoker op het terras bij Kom Eten, is niet te missen. Ermee werken is een avontuur volgens chef-kok en eigenaar Kenneth Tjong Ayong: “We zetten tijdens dit pop-IN restaurant weer onze hele zaak op z’n kop. Een belangrijk verschil met de eerdere edities is dat we nu de manier van koken veel meer benadrukken. Om de smoker kun je letterlijk en figuurlijk niet heen en dat maakt het voor de beleving van gasten extra leuk! Voor ons is het gaaf om deze manier van werken verder te ontdekken. Zo dagen we onszelf uit. Vlees dat je in de smoker bereidt, zoals bijvoorbeeld een stuk picanha, wordt supermals doordat het veel tijd en aandacht krijgt. Als je dit serveert met eenvoudige bijgerechten van goede kwaliteit sluit het perfect aan bij onze visie. Die luidt namelijk dat de gerechten die we op tafel zetten altijd puur, simpel en gewoon superlekker moeten zijn.”

Vlees uit de BBQ-smoker wordt supermals dankzij alle tijd en aandacht die het krijgt

Burgers & BBQ

“Het pop-IN restaurant is onder vaste gasten en in Hoogmade al behoorlijk ingeburgerd”, zegt Kenneth enthousiast, “maar dat betekent natuurlijk niet dat we hetzelfde trucje gaan herhalen. We willen blijven vernieuwen terwijl we onze gasten wel serveren waar ze om vragen: de lekkerste hamburgers en spareribs. Die bereiden we op zowel onze Bastard BBQ’s als op de smoker. Dit jaar voegen we nog wat lekkere alternatieven toe aan de menukaart, zoals vis én vega-gerechten van de smoker. Ook overheerlijk!”

Streekproducten en kwaliteit

Onveranderd bij deze editie van het pop-IN restaurant van Kom Eten is dat alle gerechten worden bereid met de lekkerste streekproducten:

“We willen veel veranderen voor ons pop-IN avontuur, maar aan kwaliteit boeten we niet in”, aldus Kenneth.

Waarom Kenny’s Smokehouse?

Nog één brandende vraag: waarom de naam Kenny’s Smokehouse? Kenneth: “De naam is een dikke knipoog naar de Amerikaanse BBQ-joints en Smokehouses. Ook daar draait het om wat er uiteindelijk op tafel komt en hoe dat bereid is, er zit niet veel poespas omheen. Mijn naam leent zich er nou eenmaal goed voor en tijdens een brainstorm met een biertje kwam dit eruit. Waarom niet dachten we toen, we zetten nou toch al alles op z’n kop!”

Waarom Kenny’s Smokehouse? “Dat kwam op tafel tijdens een brainstorm met een biertje en het klinkt eigenlijk wel lekker!”

Kenny’s Smokehouse is open vanaf donderdag 31 januari ’19 bij Restaurant Kom Eten in Hoogmade. Kijk voor meer info op www.kennyssmokehouse.nl 

 

Logo_aarde_Contraste