Food Professional Day 2018

Op maandag 8 oktober 2018 namen wij deel aan de Food Professional Day in Wageningen. 

Waarom? In Nederland worden jaarlijks steeds meer wilde zwijnen geschoten. Een deel hiervan blijft culinair echter onbenut. Zo worden de karkassen momenteel veelal vernietigd. Jager-verzamelaar Ellen Mookhoek ziet dit met lede ogen aan en ging op zoek naar oplossingen. Met chef Kenneth Tjong Ayong en gastronomisch presentator Guus Thijssen ontwikkelde ze een volledig lokaal, voedzaam en vooral lekker recept voor ramen van de botten van Veluwse wild zwijn.

Een superleuke samenwerking dus, helemaal in ons straatje qua lokale Nederlandse producten. Zo gingen we voor dit doel wildplukken (om de hoek!) met Ellen Mookhoek en maakte De Veldkeuken uit Bunnik zelfs de noodles in de ramen van Hollandse granen.

Meer lezen? Kijk dan ook eens op de website van de Nederlandse Jagersvereniging.

ramen-wildzwijnkarkassen-KomEten-FoodProfessionalDay
Het eindproduct: op ramen gebaseerde noodlesoup met lokale producten, zoals wildzwijn-karkassen voor de bouillon, noodles van Hollandse granen, een lokaal scharreleitje en in Hoogmade geplukte zevenblad

Meer weten? Wij werkten met veel plezier samen met:

  • Ellen Mookhoek is jager, wildplukker, auteur, spreker en docent.
  • Guus Thijssen is gastronomisch programmamaker en organiseert als Guustronomie conceptuele, collaboratieve diners

KomEten-FoodProfessionalDay

 

Logo_aarde_Contraste